Exoten

Dat onze fruitmand wordt gekleurd door exotisch fruit vinden we vandaag vanzelfsprekend, maar da's natuurlijk niet altijd zo geweest. Het is dankzij de ontdekkingsreizigers dat we door de eeuwen heen hebben kennisgemaakt met exotische fruitsoorten. Neem nu de passievrucht, die werd in de 16de eeuw ontdekt in Zuid-Amerika door de Spanjaarden. De vrucht werd door de locals gebruikt als... slaapmiddel. Dus misschien moet je er tijdens het werk toch maar niet teveel van eten.

De naam "passiebloem" komt overigens uit de koker van katholieke missionarissen. Voor hen stond de bloem symbool voor... de kruisiging van Jezus. Hoezo? Welja, kijk eens naar die drie zwarte stempels in de bloem, dat zijn toch net de drie nagels waarmee Jezus aan het kruis werd genageld. En die gestreept paarse krans, da's toch net... zijn doornenkroon! Ja, het mag gezegd: aan verbeelding hadden ze geen gebrek, die zendelingen van toen.

Fruitsoort Lente Zomer Herfst Winter
MRT.APR.MEI.JUN.JUL.AUG.SEP.OKT.NOV.DEC.JAN.FEB.
Kiwi X X X X X X X X X X X X
Banaan X X X X X X X X X X X X
Passievruchten X X X X X X X X X X X X
Lychee X X X X X X X X X X X X
Cactusvijg X X X X X X X X X X X X
Kaki X X X X X X X X X X X X
Granaatappel X X X X X X X X X X X X
Mango X X X X X X X X X X X X
Ramboetan X X X X X X X X X X X X

Banaan

Bananen zijn wereldwijd het meest geliefde fruit. Ze zijn heerlijk zacht, mals en zoet. Niet alleen zijn bananen ongelooflijk lekker, ze zijn het ideale tussendoortje voor een lange werkdag. Bananen activeren je onmiddellijk maar ze hebben ook een aanhoudend verkwikkend effect. Het gezonde pepmiddel.

Banaan

Cactusvijg

Op zoek naar een originele gezonde snack? Dan is de cactusvijg echt iets voor jou. De cactusvijg groeit aan de vijgcactusplant en werd oorspronkelijk ingevoerd uit Latijns-Amerika. Tijdens de rijping gaat hij van een geel-groene over naar een oranje-rode kleur. En qua smaak doet de cactusvijg denken aan de peer: zoet en lichtzurig. Ook de zwarte pitjes zijn verrassend lekker en gezond.

Cactusvijg

Granaatappel

De granaatappel is een rode ronde vrucht met een stevige schil. Binnenin zitten sappige helderrode pitjes van ongeveer 3 millimeter groot. Die kleine edelstenen zijn de granaatappeltjes. Het uitlepelen vraagt enige behendigheid maar weegt niet op tegen de flinke portie vitaminen die je opneemt. Sluipt de routine erin op het werk? Drop gerust eens een granaatappel op de werkvloer. En kijk naar het resultaat.

Granaatappel

Kaki

Kaki is een rood-oranje exotische fruitsoort die zacht en zoet smaakt. De textuur lijkt op die van mango, zijn smaak komt in de buurt van perzik, banaan of meloen. En je eet hem op zoals een appel, maar dan zonder schil. Wat maakt de kaki zo rijk aan voedingswaarde en dus een voltreffer op het werk? Een hoog gehalte aan vitamine C en provitamine A.

Kaki

Kiwi

Groene kiwi’s zijn zoetzuur, fris en je kan er het hele jaar door van smullen. Gouden kiwi’s zijn kleiner met een zachte, kale schil en smaken nog zoeter dankzij de extra fructose en glucose. Je proeft een exotische hint van mango. Wat ze gemeen hebben? Je kan ze allebei handig uitlepelen, zonder met pitten of schillen te knoeien. Maar vooral: ze zijn heerlijk lekker en supergezond! En verrassing … binnenkort vind je ook rode kiwi’s terug in je Fruit at Work-fruitmand.  

Kiwi

Lychee

Lychees zitten boordevol vitaminen die je helpen functioneren op een drukke werkdag. Ze versterken je weerstand en houden je rustig in stressvolle situaties. En ze zijn nog lekker bovendien. Lychees hebben stevig vruchtvlees, zijn sappig en kruidig zoet van smaak. Ontdek de lychee, een kleine vrucht met inhoud!

Lychee

Mango

Is een mango het ultieme tussendoortje tijdens het werk? Misschien wel. Want de tropische vrucht geeft onze ogen de nodige rust en verstevigt onze botten. Een mango stoomt je klaar voor elk zwaar karwei. Met bovendien heerlijk sappig, zuurzoet vruchtvlees als de mango rijp is.

Mango

Passievruchten

Weinig tijd, maar toch zin in een gezond tussendoortje? Een passievrucht snijd je snel in twee en lepel je uit in een wip. Het gele, geleiachtige vruchtvlees smaakt fris en zoetzuur. Eet de zwarte pitjes van de passievrucht gerust mee op, die smaken net zo lekker. Bovendien heeft een passievrucht een ontspannend effect. De ideale snack tijdens je volgende break!

Passievruchten

Ramboetan

Ramboetan (of rambutan) : bij ons minder bekend, maar één van de meest geliefde vruchten in Zuidoost-Azië. Niet zomaar, want de vrucht zit boordevol goeds. Ramboetans bevatten veel vitamine C en dragen zo bij aan een verhoogde weerstand. De vrucht is sappig en heeft een frisse, zoetzure smaak. Een gezonde, heerlijke snack om de werkdag mee te beginnen.

Ramboetan

Terug