Ons fruit

Fruit is het lekkerst als het vers is, dat spreekt voor zich. En het is gezond om te variëren. Da's dan ook precies wat Fruit at Work wil doen: jou laten genieten van vers en gevarieerd fruit, elke werkweek opnieuw. Vers: we kiezen zoveel mogelijk voor fruit uit eigen streek en brengen dat zo snel als kan van land naar naar klant. Gevarieerd: je vindt in onze mand minstens 8 soorten fruit, premium-kwaliteit van inheemse afkomst samen met de beste exoten. En om het allemaal nog mooier te maken, presenteren we nu ook biologisch fruit. 

Fruitsoorten

Fruit is een verzamelnaam van allerlei eetbare vruchten. Ze maken deel uit van een aantal families: hard fruit, steenfruit, klein fruit, citrusvruchten, meloenen en exoten. En wij zorgen er elke week weer voor dat deze families rijkelijk vertegenwoordigd zijn in jullie fruitmand.  

Fruitsoorten

Fruitseizoenen

Moeder natuur heeft elk seizoen wat anders in de aanbieding, ook wat fruit betreft, en dat zal je dus ook merken in jouw fruitmand. Okee, in de supermarkt kan je het hele jaar aardbeien krijgen, maar daar doen wij niet aan mee. Waarom? Wel, enkel in de zomer is een aardbei écht superlekker en voor minder dan superlekker doen wij het niet.

Fruitseizoenen

Bio kan ook!

Heb jij een voorkeur voor biofruit? Prima! Dan vul­len wij jouw fruitbox met biologisch fruit van de bovenste plank. En jawel, ook dit is zoveel als mogelijk van lokale afkomst. Daarvoor werken we ondermeer samen met De Hoev uit Zonhoven, een social gardening project waar biologische groenten en fruit worden gekweekt en waar ook sociaal kwetsbaren de handen uit de mouwen steken.

Bio kan ook!

Gezond voor lijf en bedrijf

De wetenschap verkondigt het klaar en duidelijk en elk weldenkend mens weet het: fruit is gezond, evenals groen­ten. Voor jou, voor ons, voor iedereen en dus ook voor jouw werk­nemers. Het is lekker en het geeft je energie en een fris gevoel. And on top of it all: je kan er zelfs langer van leven en minder snel ziek van worden. Niets dan voordelen dus, maar toch eet slechts 22% van de Belgen voldoende fruit. Da's na­tuur­lijk zonde.

Gezond voor lijf en bedrijf

Gezondheid troef!

Het is belangrijk dat je voldoende fruit eet, maar hoeveel is 'voldoende'? In verschillende landen spreken ze van '5 a day': vijf porties per dag. Een portie is zo'n 80 tot 100 g eetbaar gedeelte, oftewel: een vuist groot. Dat staat gelijk staat met: 1 kleine ap­pel, 2 abrikozen, 6 aard­beien, 14 druiven...

Terug