Zomer

In de zomer is het natuurlijk feest voor de fruitliefhebber, want dan geeft moeder natuur haar fruitigste schatten prijs. De opsomming van al dat lekkers is als volgt: appel, peer, appelsien, citroen, clementine, grapefruit, mandarijn, mineola, pommelo, - even ademhalen en dan verder gaan: - sweetie, wijnappelsien, aardbeien, druiven, rode bessen, braambessen, bosbessen, zwarte bessen, snoeptomaten, - weer eens ademhalen: - abrikoos, kersen, nectarine, perzik, pruim, paraguaya, platerina, cavaillon meloen - en dan nog een laatste keer naar adem happen: - galia meloen, honingmeloen, watermeloen, papaya, banaan, dragonfruit, cactusvijg, kiwi, lychees, passievruchten en sterfruit.

Fruitsoort Zomer
JUN. JUL. AUG.
Hard fruit
Appel X X X
Peer X X X
Citrusvruchten
Sinaasappel X X X
Citroen X X X
Grapefruit X X X
Mineola X X X
Pompelmoes X X X
Klein fruit
Aardbei X X X
Druif X X X
Rode bes X X X
Braambes X X X
Bosbes X X X
Snoeptomaat X X X
Exoten
Kiwi X X X
Banaan X X X
Passievruchten X X X
Mango X X X
Ramboetan X X X
Steenfruit
Perzik X X X
Nectarine X X X
Kers X X X
Pruim X X X
Abrikoos X X X
Paraguaya X X X
Platerina X X X
Dadel X X X
Meloenen
Galiameloen X X X
Cavaillon X X X
Honingmeloen X X X

Aardbei

Aardbeien zijn echte snoepjes in de zomer. Makkelijk uit de hand te eten zijn ze lekker sappig en zoet.  Aardbeien bevatten bovendien heel weinig calorieën en zijn uiterst gezond. Ze zijn rijk aan vitamine C, verkwikken je hersenen en brengen je tot rust. In de symboliek staat de aardbei zelfs voor kortstondig genot.

Aardbei

Abrikoos

Abrikozen bevatten weinig calorieën, zijn licht verteerbaar en zijn rijk aan vitamine E. Bovendien bevat de abrikoos veel kalium. Ideaal om je bloeddruk onder controle te houden en zowel spieren als zenuwen beter te laten werken. Verwelkom de abrikoos in je fruitmand als natuurlijk ontstresser. En het geheim om elk overleg succesvol af te ronden.

Abrikoos

Appel

Jonagold, Jonagored en Granny Smith: dat zijn de appels die je het vaakst terugvindt in je ‘Fruit at Work’-fruitmand.  Jonagold is een stevige, sappige appel met een felle, oranjerode blos. Jonagored is eerder warmrood en smaakt pittig en fris. Granny Smith is een groene, harde appel met een typische zure smaak. Deze appels zijn niet alleen lekker fris en sappig, ze stimuleren onze longen en voeden ons immuunsysteem.

Appel

Banaan

Bananen zijn wereldwijd het meest geliefde fruit. Ze zijn heerlijk zacht, mals en zoet. Niet alleen zijn bananen ongelooflijk lekker, ze zijn het ideale tussendoortje voor een lange werkdag. Bananen activeren je onmiddellijk maar ze hebben ook een aanhoudend verkwikkend effect. Het gezonde pepmiddel.

Banaan

Bosbes

Bessen bestaan in verschillende smaken: zoet, zuur en zelfs kruidig. Maar ook in hun kleur zijn bessen talrijk: blauw, rood, zwart, … En ondanks hun klein voorkomen, leveren bessen grote prestaties voor ons lichaam. Ze zorgen ervoor dat we goed eten en kalm blijven in stressvolle situaties. Maak kennis met de bes: zomers superfruit.

Bosbes

Braambes

Bessen bestaan in verschillende smaken: zoet, zuur en zelfs kruidig. Maar ook in hun kleur zijn bessen talrijk: blauw, rood, zwart, … En ondanks hun klein voorkomen, leveren bessen grote prestaties voor ons lichaam. Ze zorgen ervoor dat we goed eten en kalm blijven in stressvolle situaties. Maak kennis met de bes: zomers superfruit.

Braambes

Cavaillon

Ben je een zoetekauw? Dan is de cavaillonmeloen echt iets voor jou, want de cavaillon is de zoetste van allemaal. Hij is heerlijk in een fruitsalade, maar smaakt ook ‘puur’ erg lekker. Het oranjekleurige vruchtvlees heeft een volle smaak en maakt de cavaillonmeloen een gezonde lekkernij voor uit het vuistje.

Cavaillon

Dadel

Dadels helpen je zo van je vervelende hongergevoel af. Want de vingerachtige vrucht zit boordevol vezels. Dadels hebben een dikke, zachte textuur en smaken zoeter dan zoet. Een smaak zo zoet dat het doet denken aan honing. En omdat dadels natuurlijk vruchtensuiker bevatten, ben je direct weer bij de pinken. Stop met snoepen, eet een dadel.

Dadel

Druif

Druiven bestaan zowel in het wit, blauw en pitloos. Omdat ze makkelijk uit de hand te eten zijn, zijn druiven een graag geziene gast in het magazijn of kantoor. Maar druiven zijn niet enkel handig ze geven je ook nog een stevige energieboost zonder je bloeddruk de hoogte in te jagen.

Druif

Galiameloen

Het alom bekende voorgerecht ‘meloen met ham’ heeft de galiameloen als één van de twee hoofdingrediënten. Maar ook als nagerecht of tussendoortje is de galiameloen om van te smullen. Het groen-witte vruchtvlees smaakt namelijk lekker zoet met een kruidige toets. En is bovendien heel gezond.

Galiameloen

Honingmeloen

Fruit met een naam als ‘honingmeloen’ móet wel zoet zijn. En of, een honingmeloen is heel sappig, fris en zoet van smaak. Het groen tot lichtgele vruchtvlees is zacht en smelt op de tong. De honingmeloen past als geen ander in een verfrissende fruitsalade of zomerse smoothie. Het bewijs dat lekker en gezond wel degelijk samengaan.

Honingmeloen

Kers

Kersen zijn zoet, klein en makkelijk te eten. Gewoon lekker snackfruit. Leg ze op tafel tijdens een vergadering en enkele minuten later zit iedereen aan dat steenfruit. De kers is heel toegankelijk van smaak en zit vol mineralen en vitaminen. Met vitamine A als grote overwinnaar. Val je soms moeilijk in slaap na een gespannen werkdag? Neem dan een portie kersen bij de hand.

Kers

Kiwi

Groene kiwi’s zijn zoetzuur, fris en je kan er het hele jaar door van smullen. Gouden kiwi’s zijn kleiner met een zachte, kale schil en smaken nog zoeter dankzij de extra fructose en glucose. Je proeft een exotische hint van mango. Wat ze gemeen hebben? Je kan ze allebei handig uitlepelen, zonder met pitten of schillen te knoeien. Maar vooral: ze zijn heerlijk lekker en supergezond! En verrassing … binnenkort vind je ook rode kiwi’s terug in je Fruit at Work-fruitmand.  

Kiwi

Mango

Is een mango het ultieme tussendoortje tijdens het werk? Misschien wel. Want de tropische vrucht geeft onze ogen de nodige rust en verstevigt onze botten. Een mango stoomt je klaar voor elk zwaar karwei. Met bovendien heerlijk sappig, zuurzoet vruchtvlees als de mango rijp is.

Mango

Mineola

Mineola is een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. Dit citrusfruit smaakt zoet met een prikkelende zuurtoets. En hij is makkelijk te pellen. Je herkent de mineola aan zijn typisch ‘neusje’. De plaats waar het steeltje gezeten heeft. Maar bovenal is de mineola je energiebron tijdens lange werkdagen. Zijn geheim? Hij barst van de koolhydraten.

Mineola

Nectarine

De nectarine is heerlijk snackfruit en komt in je fruitmand voor in het wit of het geel. De nectarine komt uit de familie van de perzik maar heeft een glanzende, gladde schil. Dat is meteen ook het grootste verschil tussen die twee steenvruchten. De smaak van een nectarine is zoet terwijl het vruchtvlees heel wat vitamine C bevat. En dat is dan weer uitstekend om je natuurlijke weerstand op het werk te verhogen.

Nectarine

Paraguaya

Paraguaya is een platte perzik. En net dankzij de platte vorm van de paraguaya is hij handig om te eten. Het vruchtvlees is lekker zoet en stevig. Tel die troeven samen en je hebt geen last van plakkende vingers of druppels op de kantoorkeuken. Laat de volgende paraguaya in je fruitmand voor jou zijn. Maar dan moet je wel tot de zomer wachten.

Paraguaya

Passievruchten

Weinig tijd, maar toch zin in een gezond tussendoortje? Een passievrucht snijd je snel in twee en lepel je uit in een wip. Het gele, geleiachtige vruchtvlees smaakt fris en zoetzuur. Eet de zwarte pitjes van de passievrucht gerust mee op, die smaken net zo lekker. Bovendien heeft een passievrucht een ontspannend effect. De ideale snack tijdens je volgende break!

Passievruchten

Peer

Conference of Doyenné? Of de peer nu hard of zacht is, van een peer geniet je het hele jaar door. Een sappige peer in de zomer is een uitstekende dorstlesser en in de winter ondersteunt dit harde fruit je immuunsysteem. Ook houdt de peer je rustig tijdens stresssituaties, sust hij eventjes de opkomende honger en smaakt hij zalig zoet.

Peer

Perzik

Perziken zijn heerlijk sappig en zuiveren je lichaam. Het is je fris tussendoortje op het werk dat niet alleen heel lekker smaakt maar je ook rustig maakt. De perzik bevat vitamines rijk aan mineralen en vezels die goed zijn voor de stofwisseling in je lichaam. En die heb je dan weer nodig om zo goed mogelijk te functioneren overdag: eten, werken, trainen, ademen en ook … vergaderen!

Perzik

Platerina

De platerina is een platte nectarine. De platerina is eveneens een steenvrucht met eenzelfde gladde schil als de nectarine. Zijn smaak? Lekker zoet en sappig. Aangevuld met heel wat vitamine C. Het vruchtvlees van de platerina bevat heel wat vitamine C. En dat is dan weer uitstekend om je natuurlijke weerstand op het werk te verhogen.

Platerina

Pompelmoes

De pompelmoes is rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels en daardoor uiterst geschikt als gezond tussendoortje. De pompelmoes is ook de grootste citrusvrucht en lijkt sterk op grapefruit. Toch is er een verschil: een pompelmoes is iets groter en heeft een dikkere schil.

Pompelmoes

Pruim

Dat pruimen een goede darmwerking bevorderen, wist je wellicht wel. Maar pruimen blijken ook hét tussendoortje bij uitstek te zijn om er scherp te blijven uitzien op het werk. Met zijn zoet soms lichtzure smaak bekoort hij vele fruitliefhebbers. Kortom, een gezond en sappig snoepje met een beschermende troef.

Pruim

Ramboetan

Ramboetan (of rambutan) : bij ons minder bekend, maar één van de meest geliefde vruchten in Zuidoost-Azië. Niet zomaar, want de vrucht zit boordevol goeds. Ramboetans bevatten veel vitamine C en dragen zo bij aan een verhoogde weerstand. De vrucht is sappig en heeft een frisse, zoetzure smaak. Een gezonde, heerlijke snack om de werkdag mee te beginnen.

Ramboetan

Rode bes

Bessen bestaan in verschillende smaken: zoet, zuur en zelfs kruidig. Maar ook in hun kleur zijn bessen talrijk: blauw, rood, zwart, … En ondanks hun klein voorkomen, leveren bessen grote prestaties voor ons lichaam. Ze zorgen ervoor dat we goed eten en kalm blijven in stressvolle situaties. Maak kennis met de bes: zomers superfruit.

Rode bes

Snoeptomaat

Omdat de grootte en de rode kleur van een snoeptomaat doet denken aan een kers, noemen we de snoeptomaat ook wel kerstomaat. Simpel en gemakkelijk. Net zoals de tomaatjes zelf. Snoeptomaten zijn stevig en vlezig en hierdoor makkelijk uit het vuistje te eten. Zowel op kantoor als in het magazijn zijn snoeptomaten populair.

Snoeptomaat

Sinaasappel

Sinaasappels zitten vol vitamine C, mineralen en vezels. Allemaal supergezond dus maar wat betekent dat voor jou op het werk? Ziektes krijgen minder kans in je lichaam en je immuunsysteem wordt sterker. En de vezels zorgen er dan weer voor dat je er nadien opnieuw een tijdje tegenaan kan. 

Sinaasappel

Terug