Wie is wie?

Je ziet ze hierboven staan, mooi op een rij: de drijvende krachten achter Fruit at Work. Van links naar rechts: Yannick Aerts, Jo Tournel, Youri Aerts en Nico Aerts. Dat Fruit at Work niet alleen gezond is voor lijf en bedrijf, maar ook voor je humeur, is bij deze onomstotelijk bewezen, want kijk maar eens naar al die stralende gezichten. ;-)

Youri Aerts

Youri Aerts

Algemene leiding, verkoop en logistiek

Zaakvoerder Youri was er al bij toen Fruit at Work in 2008 van start ging. Hij vindt het prachtig dat hij samen met zijn ploeg de familiezaak heeft kunnen uitbouwen tot de succesvolle onderneming die het vandaag is. "Dat geeft echt een geweldig grote voldoening."

Zijn motto? "Follow the path of no one else, it's all about being true to myself". Da's geen quote van een  spirituele meester, maar een zin uit een nummer van Madball, een befaamde hardcore band. En zo komen we bij een grote liefde van Youri: de hardcore muziek. Meer nog: Youri was de zanger van de vermaarde Belgische hardcore bands Personal Vendetta, Ashema en For My Ennemies; iets waar hij zelf niet mee te koop loopt, dus niet zeggen dat wij het hebben verklapt.

Youri heeft nog twee andere grote liefdes: vrouw Tineke en hun dochtertje Alixe. In zijn vrije tijd staat Youri wel eens op een wakeboard, da's een kleine surfplank met twee voetbanden, die over het water wordt voortgetrokken door een kabel die is verbonden met een boot. Bij het wakeboarden komen ook de spieren van pas die Youri kweekt tijdens het powertrainen, zijn andere hobby. Of hij dan wel eens watermeloenen lift weten we niet, maar da's wel zijn lievelingsfruit, samen met nectarines en kersen. Eat that Popeye!

Ja, het mag gezegd: Youri is en gezonde jongen! Al moeten we er voor de eerlijkheid wel bijvertellen dat hij zo nu en dan zijn hoofd wel eens durf te hullen in de nevelen van een goei sigaar. En doorheen die laaghangende mist kan je hem dan zien nippen van een lekkere single malt whisky of rum. Ahhh, the good life!

Yannick Aerts

Yannick Aerts

Boekhouding, leveranciers en optimalisatie toelevering

Yannick is de benjamin van de broers Aerts. In 2010 kwam hij bij Fruit at Work aan boord en dat met groot plezier, want "onze klanten kijken uit naar ons product. We zijn graag gezien op de werkvloer. Dat merk je aan de vele positieve reacties die we krijgen."

Een ander pluspunt is voor hem het werken met verse producten. "Het is die geur, dat frisse, dat het 'm doet. Fruit is iets dat leeft hè? Iets waar je van opleeft." Het fruit waar Yannick het liefst zijn tanden in zet is passievrucht, Belgische kersen, kaki en mango.

Trouwens, hou het onder ons, maar bij Fruit at Work hangt er ook wel eens romantiek in de lucht, want waar heeft Yannick zijn vrouw Aneta leren kennen? Juist ja, op de werkvloer van Fruit at Work. Of cupido dan ergens ter hoogte van de passievruchten raak heeft getroffen, weten we niet, maar het vormt hoe dan ook het onomstotelijke bewijs dat Fruit at Work niet alleen gezond is voor lijf en bedrijf, maar ook voor het liefdesleven.

Yannick zijn lijfspreuk is kort maar zeer krachtig: one life, live it! En daarom maakt hij dan ook tijd voor dingen hij écht graag doet, zoals zijn motor van stal halen - voor de kenners: een Kawasaki ZX6R -, om dan een eindje te gaan rijden, het hoofd leeg te maken en even alles achter zich te laten. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk.

Jo Tournel

Jo Tournel

Verkoop en marketing

De combinatie 'fruit' en 'rot' is iets waar wij niet van houden, maar  Jo vormt een uitzondering op die regel, want hij is immers een ervaren rot in de fruitsector. ;-) Jo is geboren en getogen in Sint-Truiden en komt van een echte 'fruitfamilie'. Zijn vader teelde Conferenceperen en zijn nonkel Erik Vanlangenaker - alias 'de witte' - is een befaamde 'fruiticulteur', gekend om het telen van appelen en peren.

Jo's lievelingsfruit is the good old Jonagold. Daarnaast houdt hij ook heel erg van spruiten, meerbepaald zijn spruiten: Robbe (2005), Laure (2007) en Hanne (2012). Jo doet zijn job bijzonder graag en dat spreekt ook uit zijn motto, een quote van Aristoteles zowaar: "Plezier in je job brengt perfectie in je werk".

Verder haalt Jo ook veel plezier uit "leuke dingen doen met de kinderen", samen met vrouwlief Cindy. En als hij dan af en toe in de zetel kan ploffen en naar de formule 1 kan kijken, is hij helemaal in zijn nopjes. Of hij dan appelsap drinkt of dat biertje dat ze daar in Alken brouwen, gaan we om redenen van privacy geheim houden.

Nu, denk vooral niet dat Jo een couch potatoe is, verre van! Jo beent zowat elk weekend heen en weer langs de zijlijn van een voetbalveld, want zoontje Robbe voetbalt bij VCT Terkoest en papa is afgevaardigde en lid van het jeugdbestuur. Verder is Jo ook regelmatig op post in de hel van Staaien. 

Nico Aerts

Nico Aerts

Adviseur

In het prille begin deed Nico de boekhouding van Fruit at Work, maar hij is niet alleen geïnteresseerd in boeken met cijfertjes, hij houdt ook van literatuur.

Als licenciaat geschiedenis heeft hij een zwak voor historische romans, zoals 'De oorlog van het einde van de wereld' (Mario Vargas Llosa), 'Congo' (David Van Reybrouck) en 'Het verdriet van België' (Hugo Claus).

Als Nico niet met zijn neus in de boeken zit, trekt hij graag naar de vrije natuur. "Hiking, 's winters  in het hoge Noorden. Heerlijk om 's morgens in die prachtige diepvriezer wakker te worden. Ik heb ook schitterende herinneringen aan Sandwood Bay in Schotland, voor mij tot nu toe de mooiste baai op aarde." Nico zoekt de natuurpracht niet alleen in het buitenland, maar ook dichter bij huis. "Weet je, als ik een roerdomp hoor roepen, paddenstoelen kan plukken of een lijster een slakkenhuis zie kraken, ben ik al content."

Je merkt het: Nico houdt heel erg van de natuur en dus ook... van het fruit dat het voortbrengt. Hij is ondermeer verlekkerd op Reine Claude's. "Da's een oud pruimenras. Onderschat maar erg lekker." Nico's motto is: "Niet geschoten is altijd mis". Maar vrees niet: een overvliegende gans hoeft zich geen zorgen te maken. Nico zal hooguit roepen: 'Kijk! Daar! Een gans!".

Terug