Fair Trade International ODD Favorable aux agriculteurs Prix Juste Producteur

Wat is Oog voor Lekkers?

Oog voor Lekkers is een Vlaams-Europeese subsidie voor gezonde tussendoortjes op school. Eén dag in de week smullen de leerlingen samen van een lekker gezond tussendoortje op school. Dat kan een stukje fruit/groente zijn en/of een fris glaasje melk.

Voor scholen, leerkrachten en ouders - die sowieso een voorbeeldfunctie vervullen - is dit meteen ook het perfecte aanknopingspunt om met kinderen te praten over een gezond dagelijks eetpatroon

Klinkt goed, maar wie moet dat financieren?

Het goede nieuws is dat de Vlaamse overheid je hierin graag steunt. Daarom bieden zij aan alle Vlaamse basisscholen (kleuter, lager en buitengewoon) én buitengewone secundaire scholen een Vlaams-Europese subsidie aan, waarmee er gedurende 10 of 20 weken fruit, groenten en/of melk aangeboden kan worden. Want gezonde keuzes maken zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn! Wij met Fruit at Work gaan nog een stapje verder!

Hoeveel bedraagt de subsidie?

Ontdek het in onze meest recente webinar!

Odoo + afbeelding en tekst

En hoe gaat dat allemaal in zijn werk?

 • Komt jouw school in aanmerking? 

 • Wat bedraagt die subsidie? En hoe handel je dat administratief af?

 • Fruit At Work gaat een stapje verder? Hoe zit dat?

 • Hoe zit het met kleuter- en basisscholen?

 • Wanneer vallen de leveringen plaats?

 • Wat mag ik allemaal verwachten tijdens deze leveringen?

Dat leggen we allemaal haarfijn uit in ons overzichtelijk "Oog voor Lekkers"- webinar

Alles wat je moet weten over het "Oog voor Lekkers" project:

Oog voor Lekkers is  een Vlaams-Europeese subsidie voor gezonde tussendoortjes op school. Eén dag in de week smullen de leerlingen samen van een lekker gezond tussendoortje op school. Dat kan een stukje fruit/groente zijn en/of een fris glaasje melk.

Voor scholen, leerkrachten en ouders - die sowieso een voorbeeldfunctie vervullen - is dit meteen ook het perfecte aanknopingspunt om met kinderen te praten over een gezond dagelijks eetpatroon.

Het goede nieuws is dat de Vlaamse overheid je hierin graag steunt. Daarom bieden zij aan alle Vlaamse basisscholen (kleuter, lager en buitengewoon) én buitengewone secundaire scholen een Vlaams-Europese subsidie aan, waarmee er gedurende 10 of 20 weken fruit, groenten en/of melk aangeboden kan worden. Want gezonde keuzes maken zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn! Wij met Fruit at Work gaan nog een stapje verder !

U moet de wettelijke verklaringen en andere gebruiksvoorwaarden van elke website die u bezoekt via een link vanaf deze website goed doornemen. Uw link naar andere off-site pagina's of andere websites zijn op eigen risico.

Als je op tijd intekent : zeker. Oog voor Lekkers hanteert deze criteria :


Heel simpel, je kan je via volgende link inschrijven voor het "Oog voor Lekkers" project. Of je kan een mailtje sturen naar oogvoorlekkers@fruitatwork.eu. Liever een van onze fruitexperts aan de lijn om het project meteen te overlopen? Geen probleem! Geef ons een belletje op +32 (0) 11 82 58 44. 

Uit ervaring weten we dat de ideale Oog voor Lekkersdag dinsdag is, dus zorgen wij dat je maandag in de loop van de dag het fruit/de groenten voor dinsdag ontvangt. Uiteraard respecteren onze chauffeurs de Coronaregels – maar dat lijkt ons nogal logisch.

Al jullie bestellingen worden rechtstreeks op school geleverd, we nemen contact met jullie op om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 • GRATIS fruit & groenten voor de kleuterscholen

 • GRATIS melk voor zowel kleuter- als basisscholen

 • De Verenigde Naties bekroonde Fruit At work als Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming (SDG Pioneer)

 • Fruit at Work is een erkende partner van het "Oog voor Lekkers"-project

 • EN/EN verhaal! Slechts 1 leverancier voor zowel fruit/groenten als melk

Natuurlijk wel. Op onze website vind je heel veel extra informatie over onze fruitsoorten, de fruitseizoenen en ook nog heel wat heerlijke recepten

Herbekijk ons webinar 

Herbekijk hier ons webinar over het Oog voor Lekkers project. We hopen dat je heel wat opsteekt rond fruit op school, het Oog voor Lekkers project en Fruit At Work.

Enkele gezonde scholen

Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo

Wat een leuk project! Hoe kan ik starten?

1. Schrijf je hieronder in en mail naar info@fruitatwork.eu
2. We overlopen samen al de mogelijkheden
3. Samen dienen we je aanvraag in
4. Kijk uit naar je eerste levering
5. Smullen en slurpen maar!

Schrijf je in