Fair Trade International ODD Favorable aux agriculteurs Prix Juste Producteur

Wat is Oog voor Lekkers?

Oog voor Lekkers is een Vlaams-Europeese subsidie voor gezonde tussendoortjes op school. Eén dag in de week smullen de leerlingen samen van een lekker gezond tussendoortje op school. Dat kan een stukje fruit/groente zijn en/of een fris glaasje melk.

Voor scholen, leerkrachten en ouders - die sowieso een voorbeeldfunctie vervullen - is dit meteen ook het perfecte aanknopingspunt om met kinderen te praten over een gezond dagelijks eetpatroon.

Meer info? Check onze "veelgestelde vragen" of vraag het even onze fruitexpert via +32 11 82 58 44 of info@fruitatwork.eu.

Ons doel?  

Odoo • Image and Text

20 weken lang gratis fruit leveren aan 50.000 kinderen

In het voorjaar van 2023 engageerde Fruit At Work zich om het Oog voor Lekkers Project aan 100 scholen GRATIS aan te bieden voor het schooljaar 2023-2024. Reeds in Augustus werden deze 100 scholen geregistreerd (goed voor 25.000 kindjes!) Een hele mijlpaal!

Als gevolg van het grote succes, de grote vraag vanuit de scholen en de hulp van de Vlaamse overheid besliste Fruit At Work om hun actie uit te breiden naar 50.000 kinderen!

"We weten dat de middelen van de scholen en heel wat ouders zeer beperkt zijn.

Ouders die kinderen thuislaten op de “fruitjesdag” zijn helaas geen losse gevallen.

We willen echter niemand in de kou laten, daarom hebben we deze ambitieuze doelen gezet!"

- Yannick Aerts - 

 

Gratis fruit op jouw school?


Teken voor 30/09/2023 in, zo is ook het project voor jouw school volledig GRATIS*. 

*Actie geldig totdat de kaap van 50.000 leerlingen bereikt is.

Alles wat je moet weten:

Wat is 'Oog voor Lekkers?'

Oog voor Lekkers is  een Vlaams-Europeese subsidie voor gezonde tussendoortjes op school. Eén dag in de week smullen de leerlingen samen van een lekker gezond tussendoortje op school. Dat kan een stukje fruit/groente zijn en/of een fris glaasje melk.

Voor scholen, leerkrachten en ouders - die sowieso een voorbeeldfunctie vervullen - is dit meteen ook het perfecte aanknopingspunt om met kinderen te praten over een gezond dagelijks eetpatroon.

En wie moet dat financieren?

Het goede nieuws is dat de Vlaamse overheid je hierin graag steunt. Daarom bieden zij aan alle Vlaamse basisscholen (kleuter, lager en buitengewoon) én buitengewone secundaire scholen een Vlaams-Europese subsidie aan, waarmee er gedurende 10 of 20 weken fruit, groenten en/of melk aangeboden kan worden. Want gezonde keuzes maken zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn! Wij met Fruit at Work gaan nog een stapje verder !

Komt mijn school in aanmerking?

Alle Vlaamse* kleuter en basisonderwijsscholen (incl. de onthaalklassen voor anderstalig onderwijs) én buitengewoon lager en buitengewoon secundaire scholen komen in aanmerking voor 2x 10 weken steun.

*Een instelling in het Vlaams Gewest én die door de Vlaamse Gemeenschap  erkend, gefinancierd of gesubsidieerd wordt voor basisonderwijs of buitengewoon secundair onderwijs.

Hoe schrijf ik me in voor het Oog voor Lekkers Project?

Heel simpel, je kan je via volgende link inschrijven voor het "Oog voor Lekkers" project. Of je kan een mailtje sturen naar info@fruitatwork.eu. Liever een van onze fruitexperts aan de lijn om het project meteen te overlopen?
Geen probleem! Geef ons een belletje op +32 (0) 11 82 58 44. 

Kan ik mijn bestelling ook op school laten leveren?

Uit ervaring weten we dat de ideale Oog voor Lekkersdag dinsdag is, dus zorgen wij dat je maandag in de loop van de dag het fruit/de groenten voor dinsdag ontvangt.

Wanneer vindt de levering plaats?

Al jullie bestellingen worden rechtstreeks op school geleverd, we nemen contact met jullie op om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Waarom voor Fruit At Work kiezen?
  • GRATIS fruit & groenten voor zowel kleuter- als basisscholen

  • GRATIS melk voor zowel kleuter- als basisscholen

  • De Verenigde Naties bekroonde Fruit At work als Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming (SDG Pioneer)

  • Fruit at Work is een erkende partner van het "Oog voor Lekkers"-project

  • EN/EN verhaal! Slechts 1 leverancier voor zowel fruit/groenten als melk

Heeft Fruit At Work nog hulptips voor onze lessen?

Natuurlijk wel. Op onze website vind je heel veel extra informatie over onze fruitsoorten, de fruitseizoenen en ook nog heel wat heerlijke recepten

Herbekijk het Oog voor Lekkers webinar:

Schrijf je hier in voor het webinar over het Oog voor Lekkers project. We doen het heel project op een een duidelijke en krachtige manier uit te doeken. Reeds overtuigd? Teken hier dan rechtstreeks in voor het project!

Wat een leuk project! Hoe kan ik starten?

1. Schrijf je hieronder in en mail naar info@fruitatwork.eu
2. We overlopen samen al de mogelijkheden
3. Samen dienen we je aanvraag in
4. Kijk uit naar je eerste levering
5. Smullen en slurpen maar!

Schrijf je school in

Enkele gezonde scholen

Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo