Fair Trade International SDG's Boervriendelijk Prix Juste Producteur

Basisschool - Het Hinkelpad

We spraken met Marieke Claessens - Directeur

Fruit at Work en Oog voor Lekkers

Odoo • Image and Text

Basisschool het Hinkelpad, gelegen in Berchem, is een school erg gericht op ‘leren’. Zoals ze zelf zeggen: ‘Kinderen komen naar de school om te ontwikkelen en bij te leren.’

Voor onze leerlingen is ook het leren kennen van fruit essentieel. Het ontdekken, het proeven, het smaken van de verschillende fruitsoorten is een hele beleving.

Basisschool het Hinkelpad is dan ook geen onbekende voor Fruit At Work. Al reeds 2 jaar genoten ze van fruitjes van Fruit At Work via Oog voor Lekkers.

 “Wij zijn eigenlijk voor Smakelijke Scholen bij jullie terecht gekomen via Oog voor Lekkers. Wij waren tevreden over de samenwerking dus waarom niet voor Fruit at Work kiezen voor Smakelijke Scholen? Daarbovenop was er nog een extra voordeel: als we jullie kozen, moesten we bijna geen administratie meer doen”, zegt Marieke, directeur van de kleuterschool bij het Hinkelpad.

Leren leren met fruit

Het gratis stukje fruit werd goed onthaald bij leerlingen en leerkrachten. Marieke zegt er het volgende over: “In het kleuteronderwijs is het koekjes- en fruitmoment sowieso belangrijk. Het leren kennen van fruit, groenten, koeken, texturen, … Dat vormt een groot deel van hun ontwikkeling. We moeten daar wel de tijd en zorg aan geven alsook de nodige begeleiding.” 

Het gaat om meer dan een gezond stukje fruit of groente per kind. Er wordt echt een moment aan gekoppeld – het fruit wordt verdeeld in de klas en ze eten het samen op.

Marieke Claessens - Directeur

Het Hinkelpad draagt een gezond voedingspatroon voor hun leerlingen hoog in het vaandel. Zo organiseerden ze, voor het project van Smakelijke Scholen, reeds 2 keer per week een verplicht, gezond momentje tijdens de pauzes op woensdagen en vrijdagen voor de kleuterschool. Voor de lagere school was dat enkel op woensdagen. Nu, door Smakelijke Scholen en de (h)eerlijke stukken fruit van Fruit at Work, kunnen ze die dagen zelf elke leerling een gezond tussendoortje aanbieden. Ook aan degenen die het daar wat moeilijker mee hebben.

Service at Work

De directie van de lagere school haalt aan dat constructieve feedback bij Fruit at Work altijd goed onthaald wordt. “Als er zich een probleempje voordeed, dan waren we heel blij dat Fruit at Work iets met de feedback deed. Er werd altijd op een heel fijne manier gereageerd op onze feedback en dat werd altijd goed opgevolgd. Niks hoeft altijd 100% perfect te lopen, dat lukt ook niet altijd. Het gaat ook om de manier waarop er wordt omgegaan met feedback.”

Zin in (h)eerlijk fruit bij jouw op school?

Ontdek de mogelijkheden