Fair Trade International SDG's Diabetes Liga Prix Juste Producteur
Odoo + afbeelding en tekst

Verenigde Naties - SDG's

In september 2015 worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDGs) formeel aangenomen door de algemene vergadering van de VN met Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling.

Op 26 oktober 2023 erkende de 'Verenigde Naties' &' Voka - Kamer van Koophandel', Fruit At Work, officieel als boegbeeld op het vlak van Duurzaam Ondernemen met het UNITAR-certificaat ‘SDG Ambassador’. Sinds toen zijn we dus SDG-Ambassador!

Fruit uit eerlijke handel

Eerlijk handelen zit in de basis van onze genen. Zo zijn we sinds 20 februari 2017, als enige speler in de Belgische markt, FairTrade gecertificeerd. Behaalden we in 2018 het label Prix Just Producteur en stonden we mee aan de wieg van het label Boervriendelijk dat sinds 2019 de Vlaamse teler een garantie van eerlijke prijzen schenkt! 

Verder ondertekenden wij in 2017 het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Hiermee stapten wij in het 3-jarig traject om het SDG-certificaat van de VN te behalen (zie Verenigde Naties - SDG's hierboven).

Odoo + afbeelding en tekst

Ecologisch Transport

Voor de verdeling van fruitboxen stelt Fruit At Work een duurzame samenwerking voorop. We beroepen ons niet op de diensten van grote multinationals, maar beroepen ons op lokale vaak jonge spelers in de markt.

We leveren onze fruitboxen per fiets, elektrische bestelwagens, CNG wagens en voor de langere afstanden met de vrachtwagen (aanleveren aan onze depots).

Zo focussen we ons op 100% CO2 vrij transport in de binnensteden en maken we optimaal gebruik van de CNG voertuigen die voldoen aan de EURO 6 norm.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Bio

Sinds 19 juni 2015 is Fruit At Work onafgebroken bio-gecertificeerd. Iedere controle werd glansrijk doorstaan. Het heerlijkste fruit, nu ook beschikbaar in bio-versie.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Aankoop en bewaring

Ook op het vlak van aankoop en bewaring van het fruit streven we naar optimale duurzaamheid. Iedere week kopen we de ideale hoeveelheden in om de versheid en kwaliteit te garanderen. 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Afval vermijden

Als u kiest voor Fruit At Work bent u zeker van een gesloten materialenkringloop. Ons fruit wordt standaard geleverd in een 100% gerecycleerde kartonnen doos die FSC-gecertifieerd is.

Periodieke leveringen thuis of op het werk?

Bekijk al onze fruitmanden