Fair Trade International SDG's Diabetes Liga Prix Juste Producteur

Met zorg voor het milieu

Jouw fruit wordt geleverd in een mooie, kartonnen doos met een FSC Recycled label, wat evenveel betekent als: een box van 100% gerecycleerd materiaal.

De afvalberg is al groot genoeg, dus wij houden de verpakking zo klein mo­ge­lijk en benuttten het volume maximaal. Ook jij kan het milieu een plezier doen door onze doos na gebruik niet zomaar weg te gooien, maar opnieuw te gebruiken, als op­berg­box of verhuisdoos bij­voor­beeld. En wie een beetje handig is en creatief, kan 'm ook upcyclen. Onze box leent zich bijvoorbeeld uitstekend om CD's en DVD's in te plaatsen. En dan zijn er nog de handige bananendozen: die brengen we naar kringwinkel SPIT.  

Wij hebben ook aandacht voor onze ecologische voetafdruk. Zo komt ons fruit bij voorkeur uit de eigen regio, wat de milieu-impact van het trans­port aan­zien­lijk ver­kleint.

Voor al wie – terecht – bekommerd is om het probleem van de voed­sel­ver­spilling: onze fruitoverschotten verdwijnen niet in de afvalcontainer. Fruit dat nog prima is van smaak, maar qua looks tekortschiet, doen we kosteloos cadeau aan onze werk­nemers.

Ook het fruit dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, laten we niet verloren gaan, want we schenken het aan verschillende opvangcentra voor dieren in de regio.

 

  • Fruit dat nog prima is van smaak, maar qua looks tekortschiet, doen we kosteloos cadeau aan onze werknemers. Da's dus een (gezondheids)voordeel in natura. 

  • Kringwinkel Spit doen we een plezier met onze lege bananendozen. (En als jij er ook kan gebruiken: laat het ons weten!)

  • Fruit dat niet geschikt is voor menselijke consumptie doen we kosteloos cadeau aan verschillende opvangcentra voor dieren in de regio.

  • Zoveel als mogelijk kiezen we voor fruit uit eigen regio.

  • Onze fruitboxen zijn van 100% gerecycleerd materiaal.

  • We werken bij voorkeur samen met fruitboeren die ethisch verantwoord en duurzaam ondernemen.

Odoo + afbeelding en tekst

Met aandacht voor de maatschappij

Enkel wanneer het inheems fruit niet voldoet aan onze kwaliteitseisen of bepaalde fruitsoorten niet voor handen zijn – de Limburgse banaan laat nog altijd op zich wachten –, zullen we opteren voor uitheems fruit, waarbij we resoluut kiezen voor fruit van fruitboeren die ethisch verantwoord en duurzaam on­der­nemen. 

Zowel de lokale economie als de lokale gemeenschap winnen erbij, want we ondersteunen een sociaal waardevol project. Het milieu wint erbij, want het is fruit van bij ons dat niet ver hoeft te reizen. En ook wij en onze klanten winnen erbij, want we zijn verzekerd van uitstekend biofruit, met als bonus de grote voldoening die het geeft zo'n waar­devol project te steunen. 

Odoo • Image and Text

Fairtrade? Met veel plezier!

Sinds 20 februari 2017 is Fruit At Work ook Fairtrade gecertificeerd. Sinds 18 september 2018 zijn onze volledige fruitmanden Fairtrade. Met enige trots kunnen we zeggen dat Fruit At Work de enige speler is op de Belgische markt die het Fairtrade label draagt.

Vragen over Fairtrade? Onze inkoper Youri Aerts helpt jullie graag verder.

Nog meer voordelen?

Ontdek al onze troeven