Fair Trade International SDG's Boervriendelijk Prix Juste Producteur

Fruit At Work maakt project Oog Voor Lekkers gratis voor meer dan 14.000 kinderen

Gratis fruit op school tegen kansarmoede

Toen Yannick zijn oudste dochter in de kleuterklas zat, hoorde hij van de kleuterjuf dat heel wat kinderen haast nooit fruit bijhadden op school. Hier wilde hij verandering in brengen. Dit lukte door met Fruit At Work als leverancier in het Oog Voor Lekkers project te stappen. We voorzagen van toen af aan voor ieder kindje wekelijks een (h)eerlijke portie fruit of groentjes. Denk hierbij aan een appel, banaan, kaki, clementine, pompelmoes, wortel, radijsjes, tomaatjes… 

Op haar beurt steunde de school ons in het project door ons waardevolle info te verstrekken over wat de kinderen wel en niet lustte, hoe we het fruit en de groentjes het best konden aanbieden enz.  Het zorgde er voor dat het jaar nadien meerdere scholen beroep begonnen te doen op onze diensten.

Energiecrisis vergroot de kansarmoede

Begin dit jaar sloeg de energiecrisis toe en bij aanvang van het schooljaar bleek hoe hard die crisis de gezinnen en de scholen heeft getroffen; Het aantal lege boterhamdozen is groter dan ooit en het budget dat scholen dienen te voorzien voor de klassen warmt te houden gaat door het dak. Iedere euro die kan bespaard worden, is een euro die kan geïnvesteerd worden in de zorg voor onze kinderen. Dit zowel voor de school als voor het gezin.

Kost voor scholen = €0

Om de kansarmoede tegen te gaan besloten we met Fruit At Work om  het Oog Voor Lekkers project voor ieder kind gratis te maken en vrede te nemen met het bestaande subsidiebudget dat het Vlaams Departement Landbouw en Visserij ter beschikking stelt.  

Deze inspanning leidde tot een enorme toevloed aan scholen die graag met Fruit At Work willen samenwerken. Al meer dan 12000 kinderen verspreid over heel Vlaanderen laten kunnen nu wekelijks genieten van heerlijk en eerlijk fruit & snackgroentjes. 


HBVL had aandacht voor ons verhaal: Klik hier

Ontdek het Oog voor Lekkers project

OOG voor lekkers