Fair Trade International SDG's Diabetes Liga Prix Juste Producteur

Hoe verser hoe beter

Ons fruit wordt aan het eind van de week ingekocht bij het Europese Centrum voor Fruit en Groen­ten in Brussel. Op zondag wordt het verpakt en op maandag gele­verd. Op die manier is de reis van land naar klant naar hand erg kort en da's natuurlijk ideaal voor de versheid. Ons inlands fruit komt rechtstreeks van de telers en de appels en de peren halen we zelfs gewoon bij onze... buren.  

Bij Fruit at Work willen we niet aan politiek doen, maar toch trekken we partij voor... eigen fruit eerst! ;-) We geven dus steeds voorrang aan lokaal en inlands fruit en enkel als dat niet voor handen is, kiezen we voor uitheems.

Odoo + afbeelding en tekst

Drie keer gekeurd

Bij ons gaat kwaliteit echt bovenal en da's niet zomaar een mooie slogan. Nee, daar mag je ons echt op afrekenen. Het is dus belangrijk dat er niets aan onze aan­dacht ontsnapt: een kneuzing, een rot plekje, een kerf... Het fruit wordt daarom drie keer gecontroleerd. Een eerste keer bij de aankoop, wanneer onze inkoper het fruit grondig keurt. Een tweede keer bij het vullen van de fruitbox, aan onze 'vullijn', waar de box een rijtje van inpakkers pas­seert die elk hun fruit in de box leggen en en passant ook nog even een blik werpen op het fruit van hun voorganger. Tot slot krijgt de box nog een derde en laat­ste controle tijdens het wegen.

Onder het motto 'eerlijk duurt het langst' willen we iets bekennen: ondanks onze nauwgezette kwaliteitscontroles, kan het toch gebeu­ren dat – bijvoorbeeld – een appel ons een peer stooft en een donker kantje van zichzelf verborgen houdt. Wel, laat het ons weten en dan zullen we dat meteen goed maken, door een volgende keer een appeltje extra in jouw box te leggen. Eentje die we dan speciaal wat extra zullen oppoetsen. ;-) 

In goede handen

Elke stuk fruit dat in jouw mand belandt, gaat door onze handen. En die handen zijn erg zorgzaam, want het fruit mag niet worden gekwetst of gekneusd. We werken nu al enkele jaren met eenzelfde team van inpakkers en elke inpakker behandelt tel­kens weer hetzelfde fruit waardoor hij het aanvoelt als geen ander en in een oog­opslag ziet of jouw fruit on-be-ris-pe-lijk is.

Odoo • Tekst en afbeelding

Nog meer voordelen?

Ontdek al onze troeven