Fair Trade International SDG's Diabetes Liga Prix Juste Producteur

Gezond voor lijf en bedrijf

Odoo + afbeelding en tekst

Voldoende fruit en groente: hoeveel is dat dan? In verschillende landen spreken ze van '5 a day' –  vijf porties per dag. Een portie is zo'n 80 tot 100 g eetbaar gedeelte, oftewel:  een vuist groot, wat gelijk staat met: 1 kleine ap­pel, 2 abrikozen, 6 aard­beien, 14 druiven...

Voor veel mensen is dat al een hele kluif: zoveel fruit en groenten eten, terwijl het hele­maal niet zo moeilijk is. Als je  tijdens of na elke maaltijd minstens één of twee porties eet, kom je al een heel eind. Als je dan tussendoor ook nog eens het principe huldigt van 'snoep goed snoep fruit', ben je er al. Moet toch lukken, niet? En wat gedacht van deze tip: eet je een warme maaltijd, vul jouw bord dan voor de helft met groenten, zo'n 200 gram. Ook een broodmaaltijd kan je verrijken met een portie fruit en groenten.

Elke groente- en fruitsoort biedt specifieke soorten en hoeveelheden van voe­dings­stof­fen. Wil je volop van alle voordelen genieten, dan is het dus belangrijk om te va­rië­ren. En ja, als je gezond wil leven, moet je meer doen dan gezond eten, dat spreekt voor zich. Beweeg! Sport! Proef van de buitenlucht! En wandel op het werk regelmatig eens naar de fruitmand van Fruit At Work. ;-)

Een recent Brits onderzoek heeft andermaal de gezondheidsvoordelen van groen­ten en fruit aangetoond. Die voordelen waren het grootst bij mensen die dage­lijks zeven of meer porties groenten en fruit verhappen. Vergeleken met personen die minder dan 1 portie per dag eten, daalde het risico op vroegtijdige sterfte met 33 %, het risico op sterfte door kanker met 25% en het risico op sterfte door hart- en vaatziekten met 31 %. Geef toe: dat zijn procenten die kunnen tellen hè? Goed om weten: het fruiteffect was het grootst voor vers en gedroogd fruit; diepvries- en blikfruit scoorden minder goed. En dat laatste zal je dan ook niet in onze fruitmand vinden. No way!

Ontdek heel ons aanbod hier

Naar fruitmanden