Fair Trade International SDG's Boervriendelijk Prix Juste Producteur

Hazelnoten: Een boost voor de gezondheid op het werk

De unieke textuur van verse hazelnoten

Ondanks hun verschijning die anders is dan die van de vertrouwde geroosterde hazelnoten, heeft de verse hazelnoot een opvallend groen omhulsel en een zachte noot binnenin. Het is belangrijk om te weten dat deze unieke uiterlijke kenmerken niet aanduiden dat de noot niet rijp is; integendeel, deze verse hazelnoot is perfect rijp.

Het schillen van de buitenste laag onthult de zachte kern van de hazelnoot en je zult merken dat de textuur subtiel en verrassend anders is dan wat je misschien gewend bent. Denk aan een romige en nootachtige kern die zacht en heerlijk smelt in je mond.


Hoe eet je nu een verse hazelnoot?

De voordelen van hazelnoten


Energieboost


Net als de banaan, een pure powersnack, kunnen hazelnoten je de energie geven die je nodig hebt om je dag vol te houden. Ze bevatten zowel snelle als trage koolhydraten.


Stressvermindering


Hazelnoten zijn rijk aan magnesium, wat helpt bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress. Perfect om de werkdruk aan te kunnen!


Praktisch en handig


Net zoals een appel die je eenvoudig mee kunt nemen, kunnen hazelnoten gemakkelijk worden verpakt en geconsumeerd op het werk. Een gezonde snack binnen handbereik!

Verse vs Geroosterde hazelnoten

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Verse hazelnoten:

Verse hazelnoten zijn zacht, smaakvol en boordevol voeding.

Voedingswaarde: Ze bevatten hoge niveaus van vitamine E, antioxidanten en gezonde vetten, wat bijdraagt aan een sterk immuunsysteem en de gezondheid van het hart.

Smaak: De smaak van verse hazelnoten is romig en boterachtig, waardoor ze een veelzijdige toevoeging zijn aan verschillende gerechten.

Gezondheidsvoordelen: Door de aanwezigheid van vezels en eiwitten houden ze je langer vol, wat kan helpen om ongezonde tussendoortjes op het werk te vermijden.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Geroosterde hazelnoten:

Geroosterde hazelnoten bieden een intensere smaakervaring.

Voedingswaarde: Hoewel sommige voedingsstoffen, zoals antioxidanten, kunnen verminderen tijdens het roosterproces, blijven ze een goede bron van vitamines en mineralen.

Smaak: Het roosteren geeft de hazelnoten een rijkere, diepere smaak waardoor ze een geliefde keuze zijn voor veel mensen.

Gezondheidsvoordelen: Geroosterde hazelnoten behouden veel van de gezondheidsvoordelen van verse hazelnoten. Ze zijn nog steeds een bron van gezonde vetten.

Hazelnoten wereldwijd?

Er zijn ongeveer 14-18 soorten hazelaars, waarvan de Europese hazelaar (Corylus avellana) het bekendst is.

Een zeer oud gewas

Hazelnoten behoren tot de oudste gewassen in de wereld. Ze worden al meer dan 9.000 jaar door mensen geconsumeerd en gesmaakt!

Goed voor de huid

De vitamine E in hazelnoten is niet alleen goed voor het hart, maar ook voor de huid. Het helpt de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.


Conclusie

Hazelnoten zijn meer dan gewoon een lekkere noot. Ze zijn een fantastische toevoeging aan je dagelijkse voeding, ook als gezond tussendoortje op het werk. Of je nu kiest voor vers of geroosterd, je kunt genieten van de vele gezondheidsvoordelen die ze bieden.

Ontdek hazelnoten in onze fruitboxen de komende weken!

Fruitboxen