Fair Trade International SDG's Boervriendelijk Prix Juste Producteur

Fruit At Work is SDG-pioneer!

De 17 Sustainable Development Goals (SDG's)

Odoo • Image and Text
Het Zonhovens Fruit at Work gaat nog een stap verder dan PlanetProof en mag zich vanaf heden SDG pioneer noemen. Het bedrijf committeert met succes aan de 17 zogenoemde Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Afgelopen maandag werd hen op de Corda Campus in Hasselt het Voka Charter Duurzaam Ondernemen uitgereikt.

Fruit at Work is de enige fruitleverancier die de 3-jarige cyclus met succes heeft afgerond en zich dus ook als SDG pioneer mag noemen. Concreet gaat het over 17 doelstellingen, gaande van waardig werk, gendergelijkheid en proper water tot duurzame energie, klimaatactie en verantwoorde productie. 


Odoo + afbeelding en tekst

“We gaan daarmee verder dan de wettelijke GlobalGAP verplichtingen zoals bv insecticide te vervangen door onschadelijke middelen, maar nemen zelf ook talrijke engagementen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen”, aldus zaakvoerder Yannick Aerts.  “Zo hebben we bv zelf het initiatief genomen om steeds met Fairtrade bananen te werken of een juiste prijs te betalen aan de fruittelers.  Dertig procent van onze leveringen zijn al emissievrij & emissiearm. We streven ernaar om dit binnen de 3 jaar te verhogen tot 50% - o.a. door het inzetten van leveringen per fiets in de grootsteden.  We werken ook zo veel als mogelijk met Belgische producenten en partners.

Of dat ten koste van onze marge gaat ? Misschien wel, maar “Eerlijk is Heerlijk” maakt ook absoluut deel uit van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maar het opent anderzijds ook deuren: dankzij ons afgewerkt traject worden we onder andere ook in Duitsland als waardige partner aanzien.”

Uiteraard gaan we op deze ingeslagen weg verder en gaan we vol enthousiasme verder met dit proces om nadien het certificaat SDG Champion en een stap verder ook nog het certificaat SDG Ambassador te behalen.

We zijn trendsetter in de fruitleveringswereld en dan is het logisch dat je ook nog voor die twee certificaten gaat", aldus nog Yannick Aerts.

Bron: agf.nl