Fair Trade International SDG's Boervriendelijk Prix Juste Producteur

Fruit At Work maakt Belgische werknemers gezonder

Fruit eten kan je leven redden!

Fruit At Work is mede-marktleider en dé specialist bij uitstek voor het leveren van vers (bio) fruit op het werk. Door te kiezen voor hun ervaring en sterke kwaliteitscontrole kan u naar hartenlust genieten van kraakvers fruit op de werkvloer. Naast premium seizoensfruit van Belgische oorsprong bestaan hun manden ook uit exotisch fruit dat de strengste kwaliteitscontroles heeft doorstaan.

Iedereen weet dat fruit eten gezond is, maar hoe gezond is fruit eigenlijk?

Fruit eten kan je leven redden!”

  • Appels kunnen de kans op hartkwalen met 40% verminderen, werken cholesterolverlagend en creëren een grotere longcapaciteit. Wetenschappers aan de universiteit van Oxford stellen zelfs dat als iedere 50-plusser in Groot-Brittannië dagelijks één appel eet, het sterftecijfer jaarlijks met 8500 zal afnemen.
  • Ook sinaasappels verrichten wonderen. Het CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) schrijft dat het eten van één sinaasappel per dag de kans op mond-, strottenhoofd- en maagkanker verkleint met maximaal 50%. Fruit geeft je ook een verzadigd gevoel, waardoor je minder snoept, en zorgt ervoor dat je minder vaak ziek wordt.”

Heb je ook voorbeelden uit de praktijk die aantonen dat fruit op het werk, werkt?

Zeker en vast! Onze klanten benadrukken dat ze gezonder zijn sinds ze fruit op het werk hebben. Ze voelen zich beter, snoepen minder en zijn minder ziek! Onlangs nog kwam ik een klant tegen in een Limburgse frituur. Hij  bedankte  mij uitvoerig voor ons concept. Op doktersadvies was hij meer fruit gaan eten. Haast onmiddellijk voelde hij het positieve effect van fruit op zijn gezondheid. Daarop besliste hij om ook aan zijn werknemers fruit ter beschikking te stellen. De doos is nog voor het einde van de werkweek leeg.).   Het bewijs dat fruit op  het werk, werkt!

Zijn werknemers zijn blij met het gratis aangeboden fruit en de smoothies die ze kunnen maken, de boekhouder is blij dat het 100% fiscaal aftrekbaar is (fruit op het werk is een sociaal voordeel wat noch bij de werknemer noch bij de werkgever wordt belast) en hijzelf is blij dat zijn werknemers minder ziek zijn en zich beter voelen! Iedereen blij, prachtig toch?! 

Het volledige artikel kan je lezen op de website van Manager magazine.