Citrusvruchten

De citrusvruchten vormen een uitgebreide familie, maar eigenlijk zijn er slechts drie 'echte' citrussoorten: de pompelmoes (citrus grandis), de mandarijn (citrus reticulata) en de sukadecitroen of cedraat (citrus medica). Al de andere citrusvruchten zijn kruisingen, zoals de appelsien, die in de 16de eeuw door de Portugezen in Europa zijn beland. Zoals je weet zijn citrusvruchten rijk aan vitamine C en bij Fruit at Work hebben we daar ook nog eens deze keuzerijkdom aan toegevoegd: appelsien, citroen, clementine, grapefruit, mandarijn, mineola, pommelo, sweetie en wijappelsien. 

Fruitsoort Lente Zomer Herfst Winter
MRT.APR.MEI.JUN.JUL.AUG.SEP.OKT.NOV.DEC.JAN.FEB.
Sinaasappel X X X X X X X X X X X X
Wijnappelsien X X X X X X X X X X X X
Citroen X X X X X X X X X X X X
Grapefruit X X X X X X X X X X X X
Mineola X X X X X X X X X X X X
Mandarijn X X X X X X X X X X X X
Clementine X X X X X X X X X X X X
Pompelmoes X X X X X X X X X X X X

Clementine

Een clementine heeft weinig tot geen pitjes: dat is het grote verschil tussen de mandarijn en de clementine. Ze behoren allebei tot de familie van de citrusvruchten. Bovendien ligt het makkelijk in de hand en schilt het als vanzelf. Een praktisch en pitloos tussendoortje vol vitamine C!

Clementine

Mandarijn

Een mandarijn houdt je weerstand op pijl en zorgt voor rust tijdens de werkuren. De geur die vrijkomt tijdens het schillen heeft een kalmerend effect op jou … en je collega’s. Met twee mandarijntjes per dag heb je voldoende vitaminen binnen om een lange werkdag gefocust te blijven. 

Mandarijn

Mineola

Mineola is een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. Dit citrusfruit smaakt zoet met een prikkelende zuurtoets. En hij is makkelijk te pellen. Je herkent de mineola aan zijn typisch ‘neusje’. De plaats waar het steeltje gezeten heeft. Maar bovenal is de mineola je energiebron tijdens lange werkdagen. Zijn geheim? Hij barst van de koolhydraten.

Mineola

Pompelmoes

De pompelmoes is rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels en daardoor uiterst geschikt als gezond tussendoortje. De pompelmoes is ook de grootste citrusvrucht en lijkt sterk op grapefruit. Toch is er een verschil: een pompelmoes is iets groter en heeft een dikkere schil.

Pompelmoes

Sinaasappel

Sinaasappels zitten vol vitamine C, mineralen en vezels. Allemaal supergezond dus maar wat betekent dat voor jou op het werk? Ziektes krijgen minder kans in je lichaam en je immuunsysteem wordt sterker. En de vezels zorgen er dan weer voor dat je er nadien opnieuw een tijdje tegenaan kan. 

Sinaasappel

Terug