Meloenen

De meloen heeft een koninklijke geschiedenis: Karel de achtste, koning van Frankrijk, bracht meloenen mee uit Italië; koning Hendrik de vierde kon er geen genoeg van krijgen en de landbouwkundige van Lodewijk de veertiende dacht: nou, dat kan beter en hij bracht verbeteringen aan. Kortom: koning, keizer, admiraal: meloenen lusten ze allemaal! Wat overigens een goede zaak is, want meloenen bevatten uitzonderlijk veel caroteen: des te oranjer de kleur des te meer caroteen. Ziehier de meloenen die wij als sappige bowlingballen in jullie grijpgrage handen kunnen rollen: Cavaillon, Galia, honingmeloen, papaya en watermeloen.

Fruitsoort Lente Zomer Herfst Winter
MRT.APR.MEI.JUN.JUL.AUG.SEP.OKT.NOV.DEC.JAN.FEB.
Galiameloen X X X X X X X X X X X X
Cavaillon X X X X X X X X X X X X
Honingmeloen X X X X X X X X X X X X

Cavaillon

Ben je een zoetekauw? Dan is de cavaillonmeloen echt iets voor jou, want de cavaillon is de zoetste van allemaal. Hij is heerlijk in een fruitsalade, maar smaakt ook ‘puur’ erg lekker. Het oranjekleurige vruchtvlees heeft een volle smaak en maakt de cavaillonmeloen een gezonde lekkernij voor uit het vuistje.

Cavaillon

Galiameloen

Het alom bekende voorgerecht ‘meloen met ham’ heeft de galiameloen als één van de twee hoofdingrediënten. Maar ook als nagerecht of tussendoortje is de galiameloen om van te smullen. Het groen-witte vruchtvlees smaakt namelijk lekker zoet met een kruidige toets. En is bovendien heel gezond.

Galiameloen

Honingmeloen

Fruit met een naam als ‘honingmeloen’ móet wel zoet zijn. En of, een honingmeloen is heel sappig, fris en zoet van smaak. Het groen tot lichtgele vruchtvlees is zacht en smelt op de tong. De honingmeloen past als geen ander in een verfrissende fruitsalade of zomerse smoothie. Het bewijs dat lekker en gezond wel degelijk samengaan.

Honingmeloen

Terug