Duurzaam & ecologisch

We moeten zuinig zijn op die aardbol van ons, want we hebben er verdorie maar eentje. We doen dan ook ons uiterste best om er goed en zorgzaam mee om te gaan en dus duurzaam en ecologisch verantwoord te ondernemen. Tegelijk willen we ook een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van mens en maatschappij. 

  • Ons biofruit wordt deels geleverd door De Hoev, een social gardening project waar sociaal kwetsbare mensen de krachten bundelen.
  • Fruit dat nog prima is van smaak, maar qua looks tekortschiet, doen we kosteloos cadeau aan onze werknemers. Da's dus een (gezondheids)voordeel in natura. 
  • Kringwinkel Spit doen we een plezier met onz lege bananendozen. (En als jij er ook kan gebruiken: laat het ons weten!)
  • Fruit dat niet geschikt is voor menselijke consumptie doen we kosteloos cadeau aan verschillende opvangcentra voor dieren in de regio.
  • Zoveel als mogelijk kiezen we voor fruit uit eigen regio.
  • Onze fruitboxen zijn van 100% gerecycleerd materiaal.
  • We werken bij voorkeur samen met fruitboeren die ethisch verantwoord en duurzaam ondernemen.

Met zorg voor het milieu

Jouw fruit wordt geleverd in een mooie, kartonnen doos met een FSC Recycled label, wat evenveel betekent als: een box van 100% gerecycleerd materiaal.

De afvalberg is al groot genoeg, dus wij houden de verpakking zo klein mo­ge­lijk en benuttten het volume maximaal. Ook jij kan het milieu een plezier doen door onze doos na gebruik niet zomaar weg te gooien, maar opnieuw te gebruiken, als op­berg­box of verhuisdoos bij­voor­beeld. En wie een beetje handig is en creatief, kan 'm ook upcyclen. Onze box leent zich bijvoorbeeld uitstekend om CD's en DVD's in te plaatsen. En dan zijn er nog de handige bananendozen: die brengen we naar kringwinkel SPIT.  

Wij hebben ook aandacht voor onze ecologische voetafdruk. Zo komt ons fruit bij voorkeur uit de eigen regio, wat de milieu-impact van het trans­port aan­zien­lijk ver­kleind.

Voor al wie – terecht – bekommerd is om het probleem van de voed­sel­ver­spilling: onze fruitoverschotten verdwijnen niet in de afvalcontainer. Fruit dat nog prima is van smaak, maar qua looks tekortschiet, doen we kosteloos kado aan onze werk­nemers.

Ook het fruit dat niet geschikt is voor menselijke consumptie, laten we niet verloren gaan, want we schenken het aan verschillende opvangcentra voor dieren in de regio.

Met aandacht voor de maatschappij

Enkel wanneer het inheems fruit niet voldoet aan onze kwaliteitseisen of bepaalde fruitsoorten niet voor handen zijn – de Limburgse banaan laat nog altijd op zich wachten –, zullen we opteren voor uitheems fruit, waarbij we resoluut kiezen voor fruit van fruitboeren die ethisch verantwoord en duurzaam on­der­nemen

We zijn ook trots op onze samenwerking met De Hoev in Zon­ho­ven, één van de leve­ran­ciers van ons bio-fruit. De Hoev is een social gardening project, waar sociaal kwetsbare mensen de krachten bundelen. Deze samenwerking is op vele manieren pure win-win. Zowel de lokale economie als de lokale gemeenschap winnen erbij, want we ondersteunen een sociaal waardevol project. Het milieu wint erbij, want het is fruit van bij ons dat niet ver hoeft te reizen. En ook wij en onze klanten winnen erbij, want we zijn verzekerd van uitstekend biofruit, met als bonus de grote voldoening die het geeft zo'n waar­devol project te steunen. 

Fairtrade

Fairtraide? Met veel plezier. Onze inkoper Youri Aerts helpt jullie graag verder 

Terug