Kiwi’s eten met schil: gezond, makkelijk en verrassend lekker!
Een kiwi schillen voordat je hem opeet, een logische handeling toch? Maar wist je dat je ook een kiwi met schil kan eten? Het klinkt misschien raar, maar brengt enorm veel voordelen met zich mee en het is nog eens handig ook. Ontdek hier waarom je jouw kiwi best niet schilt voor dat je hem eet en hoe je dat het beste aanpakt.
Waarom met schil?
Eet jij je kiwi voortaan rechtstreeks uit de fruitschaal zonder te schillen? Hier zijn alvast 4 redenen waarom je het wél eens zou moeten proberen!
.png?access_token=915fa703-f568-44eb-94f2-4e9ac9d22336)
1. Meer vezels - Bij het eten van de schil krijg je 50% meer vezels binnen dan bij het eten van het vruchtvlees alleen. Als je last hebt van je spijsvertering is dit zeker een aanrader.
2. Extra vitamine - In de schil van deze subtropische vrucht zitten extra vitamine C en antioxidanten die je immuunsysteem een boost geven.
3. Minder voedselverspilling - Als je de schil opeet, hoef je ook niets in de vuilbak te gooien en haal je het maximale uit je kiwi.
4. Handiger snacken - Niet langer sukkelen met je mes of lepel. Je kan jouw kiwi gewoon wassen en meteen opeten.
Hoe eet je best een kiwi met schil?
Als je nooit eerder een kiwi met schil hebt gegeten dan is dat zeker even wennen. De schil van een kiwi is namelijk wat hariger dan die van een appel of peer. Hier zijn enkele tips om het je wat gemakkelijker én smakelijker te maken:
Goed wassen - net zoals bij een appel worden er soms pesticiden gebruikt in de fruitteelt. Spoel de kiwi daarom af onder stromend water om schadelijke stoffen te verwijderen.
Kies voor een gladde variant - Goudkiwi’s hebben een dunne, gladde schil wat het eten ervan aangenamer maakt.
In reepjes snijden - Door de kiwi in dunne reepjes te snijden, proef je de textuur van de schil minder.
Maak combinaties - kiwi wordt vaak gebruikt in smoothies of in salades voor een extra verfrissende toets.
.png?access_token=82c7044a-5152-4446-8ad0-af898deb270e)
Kiwi’s eten met schil is dus niet alleen gezonder en eenvoudiger, maar ook een stap richting duurzamer eten. Probeer het de volgende keer zelf eens en ontdek hoe verrassend lekker het kan zijn. Wie weet bevalt het je wel en haal je er nog meer energie uit dan er voor!