Fair Trade International SDG's Diabetes Liga Prix Juste Producteur

Geschiedenis

Van klein naar groter

In 2008 gaat er bij André Aerts een lampje branden: fruit leveren op het werk, daar zit toekomst in! In Scandinavië is het op dat moment een groot succes, dus de vraag is: kan dat ook lukken bij ons? Hij is overtuigd van wel en ook zijn zoon Youri heeft er vertrouwen in en wordt zaakvoerder van de nieuwe onderneming: Fruit At Work. Nico, de oudste zoon van André, ontfermt zich over de boekhouding.

Voor de inkoop van het eerste fruit trekken vader en zoon naar het Eu­ro­pees Cen­trum voor Groenten en Fruit in Brussel. Normaal krijg je daar als (piep)­kleine spe­ler geen voet tussen de deur, maar hun plan wekt zo­veel sympathie dat ze toch door de grote poort naar binnen mogen, om vervolgens weer naar buiten te gaan met 1 kistje kiwi's, 1 doos bananen, 2 dozen drui­ven, 1 doos­je clementines en 1 doos pompelmoezen. Je ziet: we liegen niet als we zeggen dat we klein zijn begonnen.

Odoo • Tekst en afbeelding

En nu zijn we vertrokken!

De volgende stap is klanten werven. Hoe? Door naar een industriepark te rijden en bedrijf na bedrijf de blijde en gezonde boodschap te verkondigen. Youri bijt de spits af en richt zich eerst op Limburg. Maar alle begin is moeilijk en de klanten happen dan wel toe, maar slechts met mondjesmaat. Om de verhoopte groei te kunnen realiseren, moeten we sterker uit de hoek komen en kiezen voor een andere, meer efficiënte aanpak. En die komt er ook. Al gaan we die aanpak niet verklappen, want da's een geheim uit de interne keuken van Youri, onze 'meesterchef'. ;-)

De nieuwe aanpak is een schot in de roos en de bestellingen stromen binnen. Youri, tot dan de duivel-doet-al van Fruit At Work, komt al snel handen tekort en daarom wordt Jo Tournel aan boord gehaald, een man die veel... ehm... kaas heeft gegeten van fruit verkopen. Eerder al, in de zomer van 2010, heeft ook de benjamin van de familie Aerts, Yannick, het team van Fruit At Work vervoegd. Yannick, een bedrijfsmanager met een specialiteit in ac­coun­tancy & fiscaliteit, optimaliseert het transport en bouwt sterke relaties uit met leve­ran­ciers en transporteurs.

En we blijven groeien

In mei 2012 nemen we het verpakken van het fruit in eigen hand, zodat we zelf nauwgezet kunnen toezien op de kwaliteit van het fruit en ook op het verpakken, wat zeer cruciaal is. Aanvankelijk hebben we enkel een grote box, geschikt voor 10 kilo fruit, wat echter te ruim is voor een levering van 5 kilo. Daarom nemen we ook een box van 5 kilo in gebruik, die we dan veel mooier en beter passend kunnen vullen. Vervolgens gaan we nog een stapje verder en laten we een eigen doos fabriceren, met ons eigen logo en huiskleuren en afgestemd op onze specifieke kwaliteitseisen.

Van zodra Fruit At Work in Limburg vaste voet aan de grond heeft, vergroten we ons ac­tie­terrein naar heel Vlaanderen en nadien ook naar Wallonië. Week na week komen er vele tien­tallen klanten bij en stelselmatig zijn we verder blijven groeien en hebben we alle aspecten van onze onderneming verder op punt gesteld. Vandaag levert Fruit At Work arbeidsvitaminen aan meer dan 2200 bedrijven en we zijn er van overtuigd dat ons bedrijf nog heel veel groeimogelijkheden heeft. We broeden dan ook voortdurend op nieuwe plannen, maar die gaan we nog niet verklappen, want anders is de verrassing er natuurlijk vanaf hè? Maar hoe dan ook: the sky is the limit!  ;-)

Ontdek het Fruit At Work team

Fruit At Work kan uiteraard niet bestaan zonder een team van gemotiveerde, hardwerkende en toffe peren! Ontdek hier de drijvende krachten achter al dat lekkers in jouw fruitmand!

Odoo • Tekst en afbeelding