Steenfruit

In elk fruit zit zaad en bij sommigen soorten zit dat zaad in een stenig omhulsel, de pit. Vandaar de naam steenfruit. Aan die pit gaan je smaakpapillen weinig pret beleven, maar wat er omheen zit is sappig en om van te smullen. Aan jou de keuze uit heel wat lekkers: abrikoos, kersen, nectarine, paraguaya, perzik, platerina en pruim.

Fruitsoort Lente Zomer Herfst Winter
MRT.APR.MEI.JUN.JUL.AUG.SEP.OKT.NOV.DEC.JAN.FEB.
Perzik X X X X X X X X X X X X
Nectarine X X X X X X X X X X X X
Kers X X X X X X X X X X X X
Pruim X X X X X X X X X X X X
Abrikoos X X X X X X X X X X X X
Paraguaya X X X X X X X X X X X X
Platerina X X X X X X X X X X X X
Dadel X X X X X X X X X X X X

Abrikoos

Abrikozen bevatten weinig calorieën, zijn licht verteerbaar en zijn rijk aan vitamine E. Bovendien bevat de abrikoos veel kalium. Ideaal om je bloeddruk onder controle te houden en zowel spieren als zenuwen beter te laten werken. Verwelkom de abrikoos in je fruitmand als natuurlijk ontstresser. En het geheim om elk overleg succesvol af te ronden.

Abrikoos

Dadel

Dadels helpen je zo van je vervelende hongergevoel af. Want de vingerachtige vrucht zit boordevol vezels. Dadels hebben een dikke, zachte textuur en smaken zoeter dan zoet. Een smaak zo zoet dat het doet denken aan honing. En omdat dadels natuurlijk vruchtensuiker bevatten, ben je direct weer bij de pinken. Stop met snoepen, eet een dadel.

Dadel

Kers

Kersen zijn zoet, klein en makkelijk te eten. Gewoon lekker snackfruit. Leg ze op tafel tijdens een vergadering en enkele minuten later zit iedereen aan dat steenfruit. De kers is heel toegankelijk van smaak en zit vol mineralen en vitaminen. Met vitamine A als grote overwinnaar. Val je soms moeilijk in slaap na een gespannen werkdag? Neem dan een portie kersen bij de hand.

Kers

Nectarine

De nectarine is heerlijk snackfruit en komt in je fruitmand voor in het wit of het geel. De nectarine komt uit de familie van de perzik maar heeft een glanzende, gladde schil. Dat is meteen ook het grootste verschil tussen die twee steenvruchten. De smaak van een nectarine is zoet terwijl het vruchtvlees heel wat vitamine C bevat. En dat is dan weer uitstekend om je natuurlijke weerstand op het werk te verhogen.

Nectarine

Paraguaya

Paraguaya is een platte perzik. En net dankzij de platte vorm van de paraguaya is hij handig om te eten. Het vruchtvlees is lekker zoet en stevig. Tel die troeven samen en je hebt geen last van plakkende vingers of druppels op de kantoorkeuken. Laat de volgende paraguaya in je fruitmand voor jou zijn. Maar dan moet je wel tot de zomer wachten.

Paraguaya

Perzik

Perziken zijn heerlijk sappig en zuiveren je lichaam. Het is je fris tussendoortje op het werk dat niet alleen heel lekker smaakt maar je ook rustig maakt. De perzik bevat vitamines rijk aan mineralen en vezels die goed zijn voor de stofwisseling in je lichaam. En die heb je dan weer nodig om zo goed mogelijk te functioneren overdag: eten, werken, trainen, ademen en ook … vergaderen!

Perzik

Platerina

De platerina is een platte nectarine. De platerina is eveneens een steenvrucht met eenzelfde gladde schil als de nectarine. Zijn smaak? Lekker zoet en sappig. Aangevuld met heel wat vitamine C. Het vruchtvlees van de platerina bevat heel wat vitamine C. En dat is dan weer uitstekend om je natuurlijke weerstand op het werk te verhogen.

Platerina

Pruim

Dat pruimen een goede darmwerking bevorderen, wist je wellicht wel. Maar pruimen blijken ook hét tussendoortje bij uitstek te zijn om er scherp te blijven uitzien op het werk. Met zijn zoet soms lichtzure smaak bekoort hij vele fruitliefhebbers. Kortom, een gezond en sappig snoepje met een beschermende troef.

Pruim

Terug